DICHTER BIJ DE DICHTER in 2012

Dichter bij de dichter is de nieuwste productie van de Angels. Het programma bestaat uit achttien liederen uit alle windstreken die de engelen zelf hebben geselecteerd. Dirigente Tatiana Lina nam het grootste deel van de arrangementen voor haar rekening. Sandra Duin, componeerde de muziek van de titelsong waarvoor mezzosopraan Miek Smilde de tekst schreef.

In het programma Dichter bij de dichter neemt taal een bijzondere plaats in. Taal is wat de mens onderscheidt van de andere scheppingen op aarde. Taal stelt ons in staat te verwoorden wat ons als mensen drijft, om kennis door te geven en passies te delen. Dankzij taal kunnen wij elkaar beter leren begrijpen, hoewel de taal ons ook kan verdelen. De taal van de dichter is echter altijd een brug naar de ander, een uitgestoken hand. Het is die hand die wij dit jaar uitsteken naar ons publiek, naar elkaar en naar onszelf. In onze muziek willen wij dichter naderen tot wat de mens tot mens maakt.

Zoals gebruikelijk zingen de Angels ook dit jaar in zeer uiteenlopende tongen. Een Bulgaars lied wordt afgewisseld met Engelstalig repertoire, na een Vietnamees slaapliedje volgt een Hebreeuwse hymne. Speciale aandacht gaat uit naar Nederlandstalig repertoire waaronder ook leen lied in het Fries.

De voorstelling staat onder leiding van de veelzijdige podiumkunstenares Tatiana Lina, onder regie van Jantien Koenders en wordt begeleid door gitarist Gerrit de Boer en percussioniste Mireille Linger.

Speeldata:

29 juni, 20.30 uur, Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam
Tevens cd-presentatie! Een nieuwe cd met liedjes van het oude programma ‘I Angel’ en het nieuwe programma ‘Dichter bij de dichter’.

30 juni, 20.30 uur, Betty Asfalt Complex

1 juli, 15.00 uur, Betty Asfalt Complex

Reserveringen Betty Asfalt:
Via www.bettyasfalt.nl of 020-6264695
Entree: €15 (normaal)/€13 (korting)/€8 (kinderen)
Korting geldt alleen voor personen met CJP, Pas 65, Stadspas of Studentenkaart
n.b. Voor kinderen onder de 12 jaar kun je op de site bij ‘opmerkingen’ aangeven met hoeveel kinderen je komt, zodat dat in het totaal aantal bezette plaatsen wordt meegenomen. Bij de kassa wordt dan de kortingsprijs berekend.

8 juli, 15.00 uur, Oude Kerk, Kerkplein 2, Spaarndam. Entree: €10. Reserveren is niet nodig.